Tiszaújváros logó
Image
Tiszaújváros logó

Tájékoztató ebösszeírásról

Tisztelt Ebtartó!

Tiszaújváros területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2024. július 01. és szeptember 30. közötti időszakban kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebtartó 2 módon tehet eleget a kötelezettségének:

1./ Az eb adatlap kitölthető elektronikus úton online az eb.tiszaujvaros.hu oldalon.

(A papírtakarékosság érdekében kérjük, hogy lehetőleg ezen a módon jelentsék be az ebeket.)

Regisztráció szükséges az adatok feltöltéséhez.

2./ Internet elérés hiányában hagyományos módon, papír alapon ebösszeíró adatlap kitöltésével, amely nyomtatvány átvehető és kitöltés után leadható:

  • a Polgármesteri Hivatal bejáratánál elhelyezett urnában (Bethlen G. út 7.)
  • Tiszaszederkény városrészben a Művelődési Házban munkaidőben (Bocskai u. 29-33.)
  • a Tiszapart városrészben a Tiszaparti Szabadidőházban munkaidőben (Neumann J. u. 1-3.)

Amennyiben az ebtartó az idei ebösszeírást megelőzően teljesített adatszolgáltatást, azt a jelenlegi hivatalos ebösszeírás alkalmával meg kell ismételnie!

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2024. szeptember 30.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a Polgármesteri Hivatal az elkövetkező időszakban a közterület-felügyelők bevonásával célellenőrzések során ellenőrzi.

Az állatvédelmi bírság kiszabására okot adó jogsértést elkövető ebtartókkal szemben – a kötelezően előírt adatszolgáltatás teljesítésének elmulasztása esetén – az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 43.§ (1b) pontja alapján kedvtelésből tartott állat (eb) esetében állatvédelmi bírság kiszabásának van helye, melynek alapösszege 75.000.-Ft.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal