Tiszaújváros logó
Image
Tiszaújváros logó

Tájékoztató ebtulajdonosok részére

Tisztelt Ebtartó!

Tiszaújváros területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.
Tájékoztatásul jelezzük, hogy Tiszaújváros Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap átvehető és kitöltés után leadható:

  • a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (Bethlen G. út 7.)
  • Tiszaszederkény városrészben a keddi és csütörtöki ügyfélszolgálati napokon a Bocskai úti Szolgáltatóházban 9 és 13 óra között. (Bocskai út 33.), vagy a Művelődési Házban elhelyezett urnában munkaidőben.
  • a Tiszapart városrészben a Tiszaparti Szabadidőházban elhelyezett urnában munkaidőben.

Aki elektronikus úton kíván a kötelezettségének eleget tenni, az adatlapot letöltheti és elküldheti a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Amennyiben az ebtartó az idei ebösszeírást megelőzően teljesített adatszolgáltatást, azt a hivatalos ebösszeírás alkalmával meg kell ismételnie.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Letölthető adatlap (WORD formátum)