Rendkívüli lomtalanítás

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft. 2017. november 25-én (szombaton) az eddig megszokott módon lomtalanítási akciót szervez a lakosság részére.

Az akció keretében a szolgáltató elszállítja a lakásban, emberi tartózkodásra szolgáló más helyiségben felhalmozott nagyobb méretű berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetéteket, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb használati tárgyakat, melyek az ingatlan rendeltetésszerű használata során válnak feleslegessé, és a rendszeres hulladékszállítás keretében méreténél fogva nem szállíthatók el.

A lomhulladék nem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékot, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyot, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya) gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúró eszközök) permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásából származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot, zöldhulladékot sem, mert azokat a szolgáltató nem szállítja el.

Kérjük, az ömlesztett anyagokat zsákolva készítsék elő szállításra.

A gyűjtőjárművek a szombati napon 7.00 órakor kezdik a lom begyűjtését, ezért kérjük, hogy erre az időpontra - de leghamarabb a szállítási napot megelőző este - az elszállítandó anyagot szíveskedjenek az út szélére előkészíteni, mert a járművek a begyűjtési útvonalon csak egyszer haladnak végig, így a később kikészített lomot nem áll módjában a szolgáltatónak elszállítani.

Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal