Tájékoztatás - súlykorlátozás bevezetése

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, kereskedelmi és szolgáltatási egységeket, egyéb vállalkozásokat, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. november 1-jétől 12 tonna súlykorlátozást vezetett be és a 35. sz. főközlekedési úttól északra eső lakóövezet teljes területén korlátozott forgalmú övezetet alakít ki, meghagyva a korábbi 5 tonna súlykorlátozással érintett útszakaszokat.
Az érintett területre 12 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel történő behajtás esetén a behajtáshoz közútkezelői hozzájárulás szükséges. A hozzájárulást az Önkormányzat polgármestere – a helyi közút tulajdonosa és kezelője nevében – adja ki.
A közútkezelői hozzájárulásban előírásra kerül az az útvonal, amelyen a gépjárműnek közlekednie kell és azok a feltételek, amelyek a tehergépjármű közlekedése során biztosítják a helyi közút védelmét. A hozzájárulás megtagadható, ha a megengedett 12 tonna össztömeget túllépő szállítmány megbontható vagy más közlekedési eszközzel is továbbítható, vagy ha a helyi közút a teherbírása illetve az állapota alapján nem alkalmas arra, hogy azon 12 tonnát meghaladó jármű közlekedjen.
Tiszaújváros Város Önkormányzata nem kíván túlsúly díjat bevezetni, csak a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló 13/2010. (X. 5.) NFM rendelet 2. melléklet szerinti eljárási díjat kell megfizetni.

A behajtási, közútkezelői engedély kiadásához – gépjárművenként – a www.tiszaujvaros.hu honlapról letölthető formanyomtatványt kell szabályszerűen kitölteni, illetve az eljárási díjat kell befizetni Tiszaújváros Város Önkormányzatának az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11734114-15350064 számú fizetési számlájára, valamint csatolni kell a tehergépjármű forgalmi engedélyének másolatát.
A kitöltött nyomtatványt a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani papír alapon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elektronikusan elküldeni.

A hozzájárulásból minden kérelmező 1 db eredeti példányt kap, akinek annyi darabszámba kell azt sokszorosítani, ahány gépjármű behajtásához kapott engedélyt és 1 másolati példányt el kell helyezni a gépjárművekben.

A közútkezelői hozzájárulás lehet eseti vagy határozott időre (maximum 1 év) szóló.

Bővebb felvilágosítás az alábbi telefonszámon kérhető: 49/548-012

pdfKérelem (PDF) | xlsxKérelem (XLS)pdfTérkép 1. | pdfTérkép 2.